ESP2866 Workshop

Uit MakerSpace Leiden
Ga naar: navigatie, zoeken


Allereerst hartelijk dank aan Leander met de esp2866 reeds ervaring had en dit met ons kwam delen. Marten, Floris en René waren aanwezig voor de workshop en de volgend onderdelen zijn aan bod gekomen.

1. het flashen van de esp2866

met behulp van een tooltje is het mogelijk om een verbeterde versie van de firmware op de esp te zetten. Dit maakt seriële communicatie makkelijker.

2. het praten met de esp2866

Door over serieel met 115200 baud te praten met het chipje kunnen er verschillende AT commando's gestuurd worden die het chipje laten associeren met een AP, een AP laten zijn of scannen naar apparaten.

3. Het versturen van data

via AT commando's aangeven hoe en waarnaar er een socket geopend moet worden. hierbij werd het ook mogelijk om data te versturen naar de chip.

4. Het communiceren met een MQTT server via arduino.

Deze IOT chip laat zich goed gebruiken als arduino attachment, hoe kan je communiceren met een messagebus (iets wat ondertekende nog niet gelukt is)

5. Het maken van custom firmware.

De ESP8266 is opzichzelf al een microcontroller met een aantal pins voor output. Er is kort besproken hoe deze chip als losstaande microcontroller te gebruiken is zodat er geen arduino nodig is ter communicatie.

Nogmaals met dank aan Leander voor het geven van de workshop!

Meer informatie staat ook op de Wiki onder: http://makerspaceleiden.nl/wiki/index.php/ESP8266_WIFI Een van mijn ESP chipjes ligt ook op de space voor mensen die er mee willen spelen.