Cleaning the Space

Uit MakerSpace Leiden
(Doorverwezen vanaf SpaceCleaning)
Ga naar: navigatie, zoeken
Aan deze pagina zijn wijzigingen gemaakt die niet voor vertaling zijn gemarkeerd.


Schoonmaken


Toiletten

Bij voorkeur natuur vriendelijke producten inkopen (geen chloor).


Werkplekken

Na het gebruik van een werkplek deze graag schoon en leeg achterlaten. Het is inmiddels nodig projecten op te ruimen als je er niet aan werkt.

In de houtwerkplaats betekent dat eigenlijk altijd vegen & stofzuigen. Doe dit extra goed als je met `besmettelijk' hout gewerkt hebt dat het werk van andere mensen kan verpesten.

Redelijkerwijs, als je s'avonds laat stopt en s'morgens vroeg verder werkt lijkt het geen belemmering om wel iets te laten staan.

Om te voorkomen dat een ander mopperend opruimt waar jij snel mee door wilt kun je een briefje neerleggen met een naam, datum, evt. wat uitleg en een telefoonnummer. Vooral bij grote dingen, speciaal ingesteld gereedschap, of natte verf of lijm is zo'n briefje erg handig. Briefjes hangen aan de deur van de grote hal.

Lastafel

Als je aan het lassen bent geweest, wees dan zo lief even de lasspetters van de lastafel te slijpen met een lamellenschijf. Daar is degene die na jou komt en daar niet achter wil blijven hangen erg blij mee.

Keuken

Graag schoner achterlaten dan je hem aantreft.


Vuilnis

In principe moet je je eigen afval opruimen en afvoeren, zeker bij grotere projecten.

Verbrandbaar afval (huishoudelijke etc etc) mag in de makerspace container. Oud metaal (Ook bakken met resten/spijkers/krullen) kun je inleveren bij de kringloop. Oud papier kan in de oud papiercontainer in de hal. (De kringloop krijgt hier geld voor, terwijl het legen van onze container geld kost). KGA, batterijen, apparaten etc. kunnen in de Jekko aan de muur in de kleine ruimte.

Als deze vol is moet deze geleegd worden, hiervoor is een webformulier bij vliko. De details zijn:
`STICHTING MAKERSPACE LEIDEN
VOLMOLENGRACHT 13
2312 PG LEIDEN
Verbrandbaar afval
1 container
en je kunt je eigen naam, e-mail adres en telefoonnummer opgeven). Stuur even een mailtje naar de lijst om dubbel bestellen te voorkomen.

Dat kan op maandag tot en met zaterdag. De container moet dan buiten gezet worden. Doe dit s'avonds na 23:00 (zo laat mogelijk om de kans op boetes laag te houden) of s'ochtends rond 07:00.

Verf, klein chemisch afval, bouwafval ,puin, en metaal mag niet in de container, afval zelf apart afvoeren.

Graag papier, vet en ander afvallen scheiden in de containers in de centrale hal.

Er is een aparte container met "kringloop" erop, deze niet gebruiken; deze is niet van ons. Maar van de kringloop.

Goed te weten

  • Stofzuigerzakken, vuilniszakken, schoonmaakmiddel, etc. staan in het keukenkastje onder de wasbak. Schuursponsjes en schone handdoeken etc. in het kastje links ervan. Vuile handdoeken mogen worden gewassen als het er veel zijn, en anders op de verwarming drogen, en daarna in de "vuile was"-tas. Vuile werkdoeken aan de lijn naast de "Chemische Hoek" (Of weggooien). Neem bij doeken met olie/vet maatregelen tegen broei.