SpaceCleaning

Uit MakerSpace Leiden
Ga naar: navigatie, zoeken
Aan deze pagina zijn wijzigingen gemaakt die niet voor vertaling zijn gemarkeerd.


Schoonmaken


Toiletten

Bij voorkeur natuur vriendelijke producten inkopen (geen chloor).


Werkplekken

Na het gebruik van een werkplek deze graag schoon en leeg achterlaten. Het is inmiddels nodig projecten op te ruimen als je er niet aan werkt.

In de houtwerkplaats betekend dat eigenlijk altijd vegen & stofzuigen. Die dit extra goed als je met `besmettelijk' hout gewerkt hebt dat andere mensen hun werk verpest.

Redelijker wijs, als je s' Avonds laat stopt en s' Morgens vroeg verder werkt lijkt het geen belemmering om wel iets te laten staan.

Om te voorkomen dat een ander mopperend opruimt waar jij snel mee door wilt kun je een briefje neerleggen met een naam, datum, evt. wat uitleg en een telefoonnummer. Vooral bij grote dingen, speciaal ingesteld gereedschap, of natte verf of lijm is zo'n briefje erg handig.

Keuken

Graag schoner achterlaten dan je hem aantreft.


Vuilnis

In principe moet je je eigen afval opruimen en afvoeren zeker bij grotere projecten.

Verbrandbaar Afval (huishoudelijke etc etc) mag in de makerspace container.

Als deze vol is moet deze gelegd worden, hiervoor is een webformulier bij vliko. De details zijn `STICHTING MAKERSPACE LEIDEN VOLMOLENGRACHT 13 2312 PG LEIDEN'. (Verbrandbaar afval, 1 container, en je kunt je eigen naam, e-mail adres en telefoonnummer opgeven). Stuur even een mailtje naar de lijst om dubbel bestellen te voorkomen.

Dat kan op maandag tot en met zaterdag. De container moet dan buiten gezet worden. Doe dit s'avonds na 23:00 (zo laat mogelijk om de kans op boetes laag te houden) of s'ochtends rond 07:00.

Verf, klein chemisch afval, bouwafval ,puin, en metaal mag niet in de container, afval zelf apart afvoeren.

Graag papier, vet en ander afvallen scheiden in de containers in de centrale hal.

Er is een aparte container met "kringloop" erop, deze niet gebruiken; deze is niet van ons. Maar van de kringloop.

Goed te weten

  • Stofzuigerzakken, vuilniszakken, schoonmaakmiddel, etc. staan in het keukenkastje onder de wasbak, schuursponsjes en schone handdoeken etc. in het kastje links ervan. Vuile handdoeken mogen worden gewassen als het er veel zijn, en anders op de verwarming drogen. Vuile werkdoeken aan de lijn naast de "Chemische Hoek".