Board 7003-asy

Uit MakerSpace Leiden
Versie door Lucas (overleg | bijdragen) op 1 jul 2021 om 18:57 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Dit is het board met de 74xx logica via een flatcable verbonden met een displayprint met 10 groene displays. Aart heeft uitgezocht hoe dit werkt. Zijn voorbeeldcod...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is het board met de 74xx logica via een flatcable verbonden met een displayprint met 10 groene displays.

Aart heeft uitgezocht hoe dit werkt. Zijn voorbeeldcode vind je in deze git gist.

Data=adress van 0-255 schrijven geeft deze weergave. Zie arduino voorbeeldcode.

Er is een aparte connector voor de voeding en een connector voor data. Voeding is ook opgenomen in de data-connector maar vanwege spanningsval over lange/dunne draden is het beter de aparte voedingsconnector te gebruiken.

Omschrijving van de werking, uit de mail van Aart:


De 373 latch maakt dat data en adres op 1 bus kunnen. Men zet de latch open, plaatst eerst het adres op de bus, zet de latch vast door LE hoog te maken, plaatst dan de data en geeft een !WR. Jumper ST1 is een hardware adres van de module dat uit twee !EN lijnen selecteert. Jumper ST2 is een adres van de module dat enabled als het achtste adresbit naar keuze hoog of laag is.

Qua logica zitten de databits via buffer U11 doorverbonden aan het display en latch U12. Deze stuurt vervolgens de display adres bits, kolom selectie (odd/even) en rij-encoder U14. De EN en !EN van U14 worden gebruikt om de module te enabelen via de jumpers. Latch signalen van U14 en U12 zijn gelijk. U13 is een inverterende octal buffer, de buffertjes worden los gebruikt voor het bufferen van !WR, LE en het maken van de module enable signalen. Alle bus lijnen hebben 4k7 pullup- en serieweerstanden in de vorm van weerstand netwerkjes.

De module trekt zonder sturing, dat is met alle leds aan, een kleine 5W en wordt dan onaangenaam heet. Bij normaal gebruik daalt dit tot een kwart.