Deelnemerskast

Uit MakerSpace Leiden
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is een nog uit te werken opzetje

deelnemerskast

In de 2 grote stellingen links in de grote ruimte is voor elke deelnemer plek om zijn of haar spullen op te bergen. Daarbij is rekening gehouden met 57x42x42 cm (breedte x diepte x hoogte) per deelnemer. Daarin past een standaard 60L transparant kunststof opbergbox of b.v. een 65L Ikea samla bak.

De spullen in deze kast zijn eigendom van individuele deelnemers van de Makerspace. Algemene spullen die eigendom zijn van de Makerspace als geheel, liggen (horen...) elders. (Todo: opruimdag om dat te verwezenlijken)

Iets over seektime en latency en de bovenste plank...

Fototje van net na de bouw toen 'ie nog leeg was...

deelnemerskrat

Dit is de transparant kunststof opbergbox van 65L waarin een deelnemer spullen kan opbergen.

todo: networkguidelines maar dan voor deelnemerskratten. Basicly: de Nederlandse wet geldt ook gewoon in de deelnemerskast (geen verboden waar, alleen eigen bezit), en gebruik je verstand (accu's en batterijen isoleren van los metaal,).

Spullen die niet in een plastic opbergbox zitten worden snel stoffig door het stof uit de houtwerkplaats. Ook is dan niet altijd duidelijk bij welke deelnemer de spullen horen.

De opbergbakken zijn transparant om kwijtraken van algemeen gereedschap te voorkomen. Als je net de bovenfrees perfect hebt ingesteld voor een project waar je morgen mee door gaat, en je legt hem in je krat, moet deze nog wel te vinden zijn. Transparantie voorkomt nodeloos (en ongewenst) gegraai in andermens spullen.