Overleg:Wishlist

From MakerSpace Leiden
Jump to: navigation, search

'Je naam en datum toevoegen gaat gemakkelijk met ~~~~!'

Minibaco: Ik dacht aan iets voor M2.5 tot zeg M8 boutjes/moertjes. We hebben natuurlijk moersleutels en dopsleutels maar een klein bacotje vind ik toch wel handig, altijd de goede maat. --Lucas (overleg) 19 nov 2016 19:36 (UTC)

> Dan is het genoemde niet wat je zoekt, ik zal het veranderen in 0 -13mm (M8) Persoonlijk ben ik ook voor kleine dingen meer van de moerendraaiers of steeksleutels. --Aart (overleg) 21 nov 2016 10:14 (UTC)


Bout-en-moer robfrees: Die ene bout die je altijd moet losdraaien en weer vastdraaien om de hoogte te kunnen verstellen, heeft een ander soort schroefdraad dan de moer die er op zit, dus het zit geforceerd. Dat betekend dat je érg veel kracht moet zetten om 'm goed vast te draaien (En je moet 'm goed vastdraaien, anders verschuift de boorkolom en heb je niks aan die mooie kruistafel), en dat je dingen (die bout-en-moer) molt (En da's nooit de bedoeling). Het is een M-dik x Lang (Nog na te meten, ik denk M12 keer een centimeter of 30 á 40, maar ben slecht in dat soort dingen schatten). -- Lucas (overleg) 6 jan 2019 10:50 (CET)

Lampje abene: Het rode ikea lampje waar op gedoeld wordt is niet de rode halogeenlamp met gebarsten kap, maar een Jansjö met voet. AFAIK had 'ie er last van af en toe spontaan uit te gaan / knipperen. Bovendien geen MSL bezit, dus is mogelijk terug naar eigenaar, of weg wegens knippert. Anway, wanneer gaat er weer iemand richting IKEA? (Mogelijk alternatief voor een Jansjö is een TERTIAL, met een 1000lm RYET erin, of als kouder werklicht wellicht beter een 6000K 800lm lamp die de IKEA afaik niet heeft - anyway, er gaan gewone E27 lampen in, op 230VAC, zonder netadapter zoals bij de Jansjö. Voordeel dat er minder stuk kan, nadeel dat het geen ELV is als je met spetterende boorvloeistof werkt, maar je moet het wel heel bont maken wil dat een probleem worden...) -- Lucas (overleg) 6 jan 2019 10:50 (CET)


  • Weet iemand waar je nog een gumplaatje kunt kopen? Zo'n dun stalen plaatje met gleufjes er in waarmee je in een potloodtekening een enkele lijn kunt uitgummen? Fulco (overleg) 6 feb 2019 22:52 (CET)