Getting started in the Makerspace
Als je nieuw bent bij de MakerSpace wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten hoe alles werkt. Deze wiki-pagina zou daarbij moeten helpen.
Mis je iets, vraag het dan na via de deelnemers mailinglijst, en vul de wiki aan voor de volgende. Account Aanvragen
Wie Wat Waar
- Wie zijn we? Wat zijn we?
- Wat is ons uitgangspunt <- This link needs fixing!
- Wat doen we <-This link needs fixing!
- Hoe doen we dat <- This link needs fixing!
- Stichting MakerSpace Leiden
Gebruik gereedschappen
- Het meeste consumenten elektrisch- en handgereedschap is direct vrij te gebruiken
- Voor een indeling van gevaarlijker machines en over de omgang daarmee zie: [1]
How To Makerspace?
woordenlijst geeft een overzicht van het jargon, de Deelnemers Raad is interessant om bij te zijn om te zien hoe het in zijn werk gaat en om mee te beslissen, SAFETY is heel belangrijk, en weten hoe je de makerspace netjes opent , schoonmaakt , en afsluit natuurlijk ook.
Als nieuwe deelnemer heb je nog geen eigen toegang met een RFID-tag, bijvoorbeeld je NS pas. Dit volgt als we je een beetje kennen en vertrouwen. Voeg jezelf toe aan de openbare spacelog mailinglist via Mailman: [ https://mailman.makerspaceleiden.nl/mailman/listinfo/spacelog] (en zet er gezien de vele emails direct een filter op .. ) om in te schatten zien of er mensen zijn, je ziet dan bijvoorbeeld ook of de Grote Schakelaar aan is, of maak via de Deelnemerslijst een afspraak. Dinsdag avond is een soort vaste avond, er zijn dan bijna altijd mensen.
Voor spullen die weg kunnen, maar wellicht nog voor een ander bruikbaar zijn, is er een Doorschuifkast (naast de deur in de grote ruimte), en een Rommeldoos (Onder de elektrotafel). plattegrond.
Af en toe worden er workshops georganiseerd.
Al deze "hoe werkt een makerspace" handleidingen en richtlijnen zijn terug te vinden in de categorie Categorie:BeAMaker. (Althans, daar wordt hard aan gewerkt. Laat het weten als je iets mist, of beter nog, pas de wiki aan)
In een notendop: ga respectvol om met uw medemensen, de MakerSpace, en de diverse gereedschappen.