Gebruiker:Lucas

From MakerSpace Leiden
Jump to: navigation, search

Meer over mij: http://www.circuitsonline.net/forum/user/8231 https://lukelectro.wordpress.com/ http://home.deds.nl/~elektronica

MakerSpace regels kladje

Omdat de meeste regels ongeschreven zijn, wil ik hier op mijn gebruikerspagina proberen ze toch eens op te schrijven. Uiteraard geheel onofficieel.

 1. Gebruik je verstand.
 2. Houd rekening met anderen. Laat de 'space netter achter dan je 'm aantreft. Kijk even om je heen voor je dingen gaat doen waarbij iets kan wegschieten.
 3. Safety third Let op je eigen veiligheid. Vooral als je met machines werkt. Er mag dan iedere deelnemersraad over gesproken worden, je moet alsnog écht zelf opletten. https://www.youtube.com/watch?v=Km8XxRCuCho
 4. Iets gebeurd of gemold? Meldt het aan de deelnemerslijst of eventueel alleen aan het bestuur. (en vervang het als het iets kleins is).
  1. Pleisters in de keukenla, mocht je jezelf beschadigd hebben en met een pleister toekunnen hoeft dat niet gemeld te worden. Als de verbandtrommel open moest moet het bestuur dit wèl weten. (Om van te leren en uiteraard om de verbandtrommel weer aan te vullen)
 5. Leg een briefje bij je project als je iets op tafel achterlaat, met naam en datum. Projecten waar (te lang) niet aan gewerkt wordt kunnen verplaatst worden (of in extreme gevallen zelfs afgevoerd worden). In je eigen 60 literbak/kastplek kun je wel dingen opslaan zo lang je deelnemer bent.
 6. Materiaal uit algemene voorraad:
  1. Check of er een naam op staat voordat je materiaal gebruikt. Geen naam is "fair game" maar controleer goed.
  2. Eigen spullen in je eigen krat opbergen (of als dat niet past, duidelijk labelen). b.v. met brede schilderstape met je naam er op.
  3. Alles in de deelnemerskast is eigendom van een deelnemer en mag niet zonder diens toestemming gebruikt worden.
  4. Gebruik je enkele schroefjes of andere kleine onderdelen uit algemene voorraad: daar zijn ze voor. Gebruik je er 80, koop er dan 100 en leg er 20 in de kast.
 7. Als je de 'space verlaat en er is verder niemand: loop de hele afsluitronde, zeker 's avonds. Een ander kan iets vergeten zijn.

foto's (elektronica) apparatuur MakerSpace

Nog in te delen op de bijbehorende wiki-pagina's, door mij of een ander: Doe dat gerust en zet er dan liefst hieronder even bij. Soms is er zelfs nog geen pagina voor.

TODO:

done

Had al een foto